How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Trader Talk
User avatar
StaticRadion
Expert
Expert
Posts: 425
Joined: Sun May 10, 2015 4:25 pm
CMDR: StaticRadion
CMDR_Platform: None Specified

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby StaticRadion » Thu Jun 18, 2015 6:13 am

I think the crowd sourced data is optional and you can build your own private database.
Image

User avatar
Loriath
Dangerous
Dangerous
Posts: 2879
Joined: Thu Mar 05, 2015 1:12 pm
CMDR: Loriath
CMDR_Platform: PC-MAC
Contact:

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby Loriath » Thu Jun 18, 2015 6:31 am

Ghaleon wrote:Is this any more accurate than, for example, Slopey's BPC? What stops fraudulent data in the system from overwriting my current data?

Wouldn't the update possibly add incorrect information? I know most crowd-sourced programs have such issues, especially the common ones.


EDDN data is used by Slopey's as well. You can use it with just your own data just like Slopey's as well. There is always going to be a chance for bad data. Even if you use your own data, no matter how you put the data in, either manually or EliteOCR, you run the chance of the data being wrong even if just slightly.

I feel the crowd sourced data is large enough that the benefit outweighs the problem of bad data. Also, there is the fact that Maddavo and others are policing the data. You need to understand that Maddavo != EDDN. And Maddavo's updates include Corrections. They police (for lack of a better term coming into my head at the moment) the data and get rid of bad stuff.

The benefit of the large dataset, coupled with the updates, and the New API data pulls that can be done with 99.999999% accuracy will make EDDN better in the long run. And the data is not just Commodities. There is Shipyard Data, System locations and Station information.

Again, like any other tool, you have to look at what it does for you, how you like to work, and decide if it's right for you. I made so many millions via Thrudds, Inara and others. I am always looking at what can help me do what I want to do in the game better and easier. Thrudds is excellent, but he does not tie into EDDN at this point. Inara is great and does so much more than Thrudds, but also lacks some information that I like to use, EDDB and ED Board also have different tools that I use as well. There is no one solution as far as I am concerned. I have to use multiples. I don't see that changing in the near future.

Trade Dangerous is just another Tool in the Toolbox to get me the most profit per run that I use. Maybe it can do the same for others, that is why I made the posts. I continue to add the data I collect to the other tools I use such as Thrudds and Inara.
Image
My Commander has Small Feet
"You're doing it wrong". No, we are having Fun OUR way.
~-~The A-Team Board ~-~
12 year olds tearing around the woods on dirt bikes have LESS FUN than we do!

User avatar
Loriath
Dangerous
Dangerous
Posts: 2879
Joined: Thu Mar 05, 2015 1:12 pm
CMDR: Loriath
CMDR_Platform: PC-MAC
Contact:

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby Loriath » Thu Jun 18, 2015 6:34 am

StaticRadion wrote:I think the crowd sourced data is optional and you can build your own private database.


Absolutely. Its another tool with Unique options that I feel suit me. The large dataset that is updated helps me, and yes, there is some crap in the data, but Maddavo's site filters the best they can.

Until Frontier give us the tools to get the data direct, we have to use what we have.
Image
My Commander has Small Feet
"You're doing it wrong". No, we are having Fun OUR way.
~-~The A-Team Board ~-~
12 year olds tearing around the woods on dirt bikes have LESS FUN than we do!

User avatar
Loriath
Dangerous
Dangerous
Posts: 2879
Joined: Thu Mar 05, 2015 1:12 pm
CMDR: Loriath
CMDR_Platform: PC-MAC
Contact:

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby Loriath » Mon Jun 22, 2015 8:41 am

I updated the Install Instructions to include a step I had forgot during the Python installation.
Image
My Commander has Small Feet
"You're doing it wrong". No, we are having Fun OUR way.
~-~The A-Team Board ~-~
12 year olds tearing around the woods on dirt bikes have LESS FUN than we do!

User avatar
Loriath
Dangerous
Dangerous
Posts: 2879
Joined: Thu Mar 05, 2015 1:12 pm
CMDR: Loriath
CMDR_Platform: PC-MAC
Contact:

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby Loriath » Mon Jun 22, 2015 10:17 am

I just updated with more information on how to use Trade Dangerous and the EDAPI to quickly add market data from any station you land at with 100% accuracy and in about 10 seconds.

Check the 5th post down.
Image
My Commander has Small Feet
"You're doing it wrong". No, we are having Fun OUR way.
~-~The A-Team Board ~-~
12 year olds tearing around the woods on dirt bikes have LESS FUN than we do!

-Jericho-
Harmless
Harmless
Posts: 16
Joined: Thu Apr 02, 2015 12:15 pm
CMDR: -Jericho-
CMDR_Platform: None Specified

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby -Jericho- » Tue Jul 28, 2015 6:46 pm

This is really awesome.

Thanks for putting all the effort into compiling it!

User avatar
Loriath
Dangerous
Dangerous
Posts: 2879
Joined: Thu Mar 05, 2015 1:12 pm
CMDR: Loriath
CMDR_Platform: PC-MAC
Contact:

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby Loriath » Tue Jul 28, 2015 7:07 pm

-Jericho- wrote:This is really awesome.

Thanks for putting all the effort into compiling it!


No Problem. Glad you got some value out of it.

BTW, for anyone that has downloaded Trade Dangerous in the last 4-5 days, there is a bug that is keeping the EDAPI function from updating your databases properly. It will be fixed in the next few days.
Image
My Commander has Small Feet
"You're doing it wrong". No, we are having Fun OUR way.
~-~The A-Team Board ~-~
12 year olds tearing around the woods on dirt bikes have LESS FUN than we do!

User avatar
Loriath
Dangerous
Dangerous
Posts: 2879
Joined: Thu Mar 05, 2015 1:12 pm
CMDR: Loriath
CMDR_Platform: PC-MAC
Contact:

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby Loriath » Tue Aug 11, 2015 6:40 pm

Just a Bump for the new members that might not be aware of this thread :) (hope I don't get beat up too much for pimping my own thread)
Image
My Commander has Small Feet
"You're doing it wrong". No, we are having Fun OUR way.
~-~The A-Team Board ~-~
12 year olds tearing around the woods on dirt bikes have LESS FUN than we do!

User avatar
Flip
Dangerous
Dangerous
Posts: 3342
Joined: Fri Sep 19, 2014 12:00 pm
CMDR: Flip Martin
CMDR_Platform: None Specified

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby Flip » Wed Aug 12, 2015 10:03 am

That won't be necessary anymore. I stickied it.
Image
We demand rigidly defined areas of doubt and uncertainty! ―Douglas Adams

User avatar
Loriath
Dangerous
Dangerous
Posts: 2879
Joined: Thu Mar 05, 2015 1:12 pm
CMDR: Loriath
CMDR_Platform: PC-MAC
Contact:

Re: How to use Trade Dangerous and TD Helper GUI

Postby Loriath » Wed Aug 12, 2015 11:21 am

Flip wrote:That won't be necessary anymore. I stickied it.


Bless your heart... er.. I mean. Thanks Mon! *Gets more coffee*
Image
My Commander has Small Feet
"You're doing it wrong". No, we are having Fun OUR way.
~-~The A-Team Board ~-~
12 year olds tearing around the woods on dirt bikes have LESS FUN than we do!


Return to “Trader Talk”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron
i